Monday, January 28, 2008

Lawatan Ke Rantau Agrotech Farm

Setelah melawat farm ni, banyak pengetahuan yang saya dapat.Seronok sangat tengok cendawan tu keluar!!Yang paling bestnya, saya dapat makan cendawan goreng ketika dalam perjalanan ke farm ni. Pertama kali makan tau.. Kat Kuching ni mana ada jual...
Pekerja RASE tengah mengutip cendawan

Kat bawah ni pula, Mr.Goh tengah memotong akar cendawan yang telah di kutip.


Siapa Ni?? Staff baru RASE ke?? Jgn tak percaya!! Bongkah RASE mampu mengeluarkan hasil sehingga 15 kali!!! Seperti gambar di bawah,bongkah masih rancak berbunga...Apa rahsia mereka??? Tanya mereka..



Pekerja RASE tengah buat proses bagging..Rajin mereka..

Pada hari Ahad pula,20/01/08,setelah turun dari Genting, saya menetap satu malam di Bukit Bintang. Itu memang tempat favaourite saya. Sempat pula kami cuci mata tengok artis tengah shooting ..Selepas check-in, kami guna teksi sampai KL Sentral. Nasib baik abang saya sudi menunggu kat situ dan dia tunjukkan bas yang mana satu sampai Negeri Sembilan. Kalu tempat ni, memang saya belum pergi pun.Tak ade banyak sangat tempat menarik untuk dikunjungi. Kami berdua ni,memang kaji jalan..He..he.. Maklumlah,jauh perjalanan luas pemandangan.
Selama 45 minit di dalam bas, tibalah di Negeri Sembilan Terminal.Pada awalnya, kami nak guna teksi pergi RASE. Tapi, kami takut sesat dan kena tipu pula..Bahayalah sekarangkan..Macam2 boleh berlaku.Sebelum tu,saya memang dah inform mereka yang saya akan datang. Tapi last minute, cos saya nak ikut suami pun las minute juga.. Nasib baiklah, Mr.Goh sudi pick kami dari terminal. Jauh juga dia datang dari farm ke terminal 2..kesian dia..Walaumacam manapun, saya mengucapkan berbanyak terima kasih kepada Mr.Goh dan rakan2nya. Terima Kasih.. Kalau datang Kuching, jangan tak contact kami.. Thank q so much!!

1 comment:

Big Blog Collection said...

Interesting blog. We invite you to list it in our Blog Directory and share it with others.

Be one of the first to list your blog