Thursday, July 18, 2013

Pengedar Tepung Berrempah Serbaguna Lady Mushroom

Peluang Menjadi Pengedar Produk Kami masih dibuka.
Kepada sesiapa yang berminat boleh hubungi kami seperti maklumat di bawah..
 

Monday, July 15, 2013

Monday, July 1, 2013



Dapatkan Tepung Berempah Serbaguna Lady Mushrooms!
Mudah digunakan untuk pelbagai masakan gorengan!
Sedap!
Ranggup!
Tidak Berminyak!
Tidak memerlukan telur!







www.facebook.com/Ladymushrooms

Wednesday, June 26, 2013

The Best Fried Mushroom ! Crispy & Tasty!

Masih teringat lagi, beberapa tahun lalu saya tidak pernah berputus asa mencuba dan terus mencuba untuk menghasilkan cendawan goreng yang terbaik untuk diri saya sendiri, pada awalnya .Tapi tidak disangka atas usaha yang tidak berputus asa itu akhirnya membuahkan kejayaan sehingga hari ini dan membawa nama LADY MUSHROOM semakin dikenali ramai.

Kini, saya dan team syarikat saya ;LADY MUSHROOM mampu tersenyum kerana kami tahu kami menghasilkan yang terbaik daripada yang lain. Ianya RANGGUP! SEDAP! TIDAK BERMINYAK! DAN HASIL GORENGAN CENDAWAN GORENG YANG KEMAS!

Lihat gambar di bawah :

Cendawan segar


Digoreng sehingga warna keemasan


Sedia untuk dimakan


Tidak berminyakkan!
 
APAKAH RAHSIA KAMI????
 
Syarikat kami menggunakan Tepung Berempah Serbaguna sendiri yang telah dikaji serta diuji ke atas beberapa jenis masakan gorengan seperti :

CENDAWAN GORENG
AYAM
SOTONG
IKAN
CUCUR UDANG
DAN SEBAGAINYA....
 
Dan yang paling bestnya, hanya dengan cendawan goreng ini sahaja kami boleh adanya kedai makanan sendiri..!
 
 

Saturday, June 8, 2013

Tepung Goreng Berempah Serbaguna!!

TERBARU!!!
 
 
 
 
Sejak akhir-akhir ini, tepung ini telah mendapat banyak sambutan setelah ia dipasarkan!.Tepung Berempah Serbaguna ini dihasilkan daripada tepung yang bermutu dan rempah ratus segar.Ini menjadikan kelengkapan segala rasa pada Tepung Berempah Serbaguna Lady Mushroom!
Keenakan! Keranggupan dan Keharuman rempah ratus di dalamnya menjadikan tepung ini menjadi unik dan disukai ramai!
Rugi kalau tak dicuba!!
  • Cepat & Mudah disediakan
  • Tidak Berminyak
  • Tanpa Telur
  • Tepung tidak digunakan dengan Banyak
  • Tidak menggunakan minyak yang banyak
  • Seranggup kulit ayam KFC!
Untuk melihat lebih lanjut, anda boleh melayari Page kami Lady Mushroom untuk melihat pelbagai masakan yang telah disediakan menggunakan Tepung Berempah Lady Mushroom.











 
 
 







Kursus Penanaman Cendawan di Kpg Perpat,Kabong,Saratok

Baru-baru ini , telah berlangsungnya kursus Pengenalan Industri Tanaman Cendawan pada 24-26 May 2013 di kawasan yang agak pedalaman namun tdak mematahkan semangat mereka untuk mempelajari sesuatu yang baru untuk diri mereka sendiri.
Kursus ini dianjurkan oleh Kolej Komuniti Betong yang objektifnya adalah menyediakan kursus jangka pendek di atas permintaan penduduk2 setempat..Kursus kali ini memberi saya pengalaman yang begitu manis sekali setelah melalui sejauh 350km , meredah jalan batu dan akhirnya menyeberangi sungai dengan bot utk sampai di tempat yang ditujui..

Tahniah diucapkan dan terima kasih banyak2 kepada peserta kursus tersebut.. Anda sangat bertuah dapat mempelajari kursus ini hanya dengan bayaran rm20/head sedangkan di luar kalau nak mempelajari teknologi ini berkoskan rm300-rm400/head.









Bertemu Kembali di Pertengahan tahun 2013

Salam bertemu kembali di pertengahan tahun 2013..dan dah terlalu lama blog ini tak dikemas kini.
Seperti biasa, kami masih lagi di dalam industry cendawan.
Kepada pembaca mahupun pengunjung blog ini boleh juga melayari kami di
www.facebook.com/ladymushrooms.

Pada tahun ini juga, kami menjalankan perniagaan seperti biasa di mana kita akan mengadakan kursus Penanaman cendawan dan juga beberapa aktiviti lain.

Untuk sebarang pertanyaan boleh juga email kami di mayangagrotech@yahoo.com

salam daripada kami  :-D

Wednesday, September 5, 2012

Be one of our Fans!





Get more info on our page!
 

Wednesday, February 1, 2012

Perlaksanaan Kursus

Selamat bertemu kembali kepada semua ...Dan berbanyak terima kasih kepada pengunjung setia blog kami walau di mana anda berada..

Agak lama saya tidak bercerita panjang di dalam blog ni...kekadang terlalu sibuk dengan kerja di ladang..tetapi yang pastinya banyak juga masa untuk Layan Facebook!tapi jgn sampai ketagihan..

Pertama sekali saya nak maklumkan kepada semua.. Kursus Bagi Penanaman Cendawan akan diadakan bermula pada bulan ini..dan tarikh kursus yang akan datang ialah pada 18 & 19 Februari..kepada sesiapa ynag berminat boleh mendaftar di blog ini atau direct hubungi 016-884 8581

Perkara kedua yang saya nak maklumkan di sini adalah bahawa Syarikat kami telahpun berpindah ke ladang/area yang baru iaitu di Jalan Tondong/Jalan batu Kawa atau lebih dikenali sebagai Moyan area.

Perkara yang seterusnya saya nak kongsikan pula tentang pasaran/sambutan bagi cendawan segar di area Kuching sahaja semakin banyak!! Jelas kelihatan di sana sini mall/supermarket/hypermarket akan beroperasi pada masa akan datang...

Oleh itu, kepada sesiapa yang berminat ingin mengusahakan perniagaan di dalam Industri Cendawan,..amatlah dialu-alukan.!




Friday, January 27, 2012


The Latest From Us!!





For more activities and Updates , Can add us at Mayang Agrofarm and Lady Mushroom











Tuesday, November 8, 2011




Berminat untuk mengusahakan cendawan segar? atau untuk hobi? atau untuk suka2?
Anda boleh membeli beg media yang sudah siap dan berbenih ( beg media berbenih) pada bila2 masa..

Kursus Asas Fertigasi Tanaman Sayuran Buah

Pada 5 & 6 November 2011, kami dengan jayanya telah menganjurkan Kursus ini dengan kerjasama Kolej Komuniti Kuching,Sarawak iaitu dibawah Porgram Kursus Jangka Pendek (Kursus Kemahiran) 1Malaysia.

Ini adalah merupakan kursus pertama yang syarikat kami ajurkan selain daripada kursus Tanaman Cendawan. Dan kepada sesiapa yang berminat boleh menghubungi kami pada bila2 masa.





Saturday, October 29, 2011

Latest Update!




Kursus Tanaman Fertigasi Sayuran Buah
( Melon/Cili/Tomato)

Berita baik untuk semua!! Mungkin ada di antara pembaca blog saya tercari-cari sesuatu yang baru ataupun sudah lama mencari kursus seperti ini(Kursus Fertigasi)..Kini Syarikat kami mengorak satu lagi langkah iaitu Menyediakan Kursus Asas Fertigasi.

Tarikh : 5 & 6 November 2011
Masa : Sabtu ( 9am-4pm) Ahad (9am -1pm)
Tempat : Kota Samarahan, Kuching Sarawak.

Syarikat kami sebagai penganjur sangat berbesar hati sekiranya dapat menjayakan kursus ini dengan sebaiknya. Ini adalah bagi manfaat bersama terutamanya di dalam "NETWORKING" kepada petani dengan orang luar.

Kepada sesiapa yang berminat boleh menghubungi kami pada bila-bila masa.



Friday, July 22, 2011

Travell Full Of Sweet Memories ; :-)

Where I am Lately!!! Lost In space! :-) I'm not lost in space..but i just travel anywhere sharing the good things about mushroom & encourage community to enjoy, eat & love mushroom cos of It's Nutritional benefits !:-) . Travel cos of my job & responsibilities too! I do enjoy & love it so much!

2 & 3 July 2011 - Bersama dengan Peserta di Pusat Didikan Khas di Semariang.





Hehe..Sukanya dia tengok saya... :-)



8-10 July 2011 - Empelanjau Bukit Balau- Rumah Panjang Bansing- SRI AMAN
Full Of Memories!! Miss this moments when i was there..











12-14 July - Bersama Puan Normah Ibrahim di Kursus Anjuran Jabatan Pertanian Daerah Miri